Verantwoord beleggen

Verantwoord beleggen

PCN staat voor een goed en betaalbaar pensioen en is van mening dat verantwoord beleggen bijdraagt aan het realiseren hiervan voor huidige en toekomstige generaties. Daarom besteedt PCN waar nodig en mogelijk aandacht aan ecologische-, sociale- en governance onderwerpen. Ook worden bepaalde beleggingen, zoals controversiële wapens en clustermunitie bij voorbaat uitgesloten.
Onze vermogensbeheerder voert namens PCN dialogen met ondernemingen over deze onderwerpen en maakt waar mogelijk gebruik van het stemrecht dat wij hebben. Wij worden periodiek door onze vermogensbeheerder over deze activiteiten geïnformeerd door middel van de Corporate Governance-rapportages.
Een van de investment beliefs van PCN is dat zij vanuit maatschappelijke doelstellingen en risico/rendement afwegingen ervoor kiest om een deel van haar middelen te beleggen in de lokale economie. De lokale beleggingen dienen maatschappelijk relevant te zijn. In 2018 is de eerste lokale belegging gedaan via een daarvoor opgerichte Participatiemaatschappij Caribisch Nederland (PMCN).  PCN heeft via PMCN een lening verstrekt aan EZ Air voor de aanschaf van twee vliegtuigen, bestemd voor het vliegverkeer tussen de ABC eilanden en Colombia

Bonaire

Kaya General Carlos Manuel Piar #5, Bonaire
T +599 717 09 84
E info-bonaire@pensioenfonds-cn.com

Kantoor geopend van
08.30 – 12.00 uur
en van 13.00 – 16.00 uur

 

Sint Eustatius

Mazinga Square, Oranjestad, Sint Eustatius
T +599 318 32 18
M +599 416 68 60
E info-statia-saba@pensioenfonds-cn.com

Kantoor geopend van
08.00 – 12.00 uur

 

Saba

T +599 416 68 60
E info-statia-saba@pensioenfonds-cn.com

 

Volg-ons-op-facebook

Veel gestelde vragen

Moet ik mezelf aanmelden voor de pensioenregeling?

Hoe word ik geïnformeerd over mijn pensioen?

Ontvangt mijn partner automatisch nabestaandenpensioen?