bij overlijden

Overlijden

Wanneer u overlijdt, wordt PCN daar niet automatisch over geïnformeerd. Uw nabestaanden moeten uw overlijden doorgeven aan PCN. Als er recht is op nabestaanden- en/of wezenpensioen, neemt PCN vervolgens contact op met uw nabestaanden. De eventuele uitkering van een bijzonder nabestaandenpensioen (aan een ex-partner) wordt dan automatisch door PCN geregeld.
.

Wanneer uw partner overlijdt

Wanneer uw partner overlijdt, heeft dat geen gevolgen voor uw pensioen bij PCN. Wel vragen wij u het overlijden van uw partner door te geven aan PCN.

Wanneer uw kind overlijdt

Overlijden van een kind heeft geen gevolgen voor uw pensioen bij PCN. U hoeft het overlijden van een kind niet door te geven aan PCN. 

Smartegeld

Als u reeds ouderdomspensioen van PCN ontvangt en u komt te overlijden, keert PCN nog drie maanden uw pensioenuitkering uit aan uw nabestaanden. Als er geen nabestaanden zijn en derden hebben kosten gemaakt in verband met uw overlijden, kan er recht zijn op smartegeld. Neem in dit geval contact op met een van onze kantoren. 

Wezenpensioen voor studerende of invalide kinderen

Wezen tot 21 jaar ontvangen een wezenpensioen van PCN. Wezen tussen 21 en 25 jaar kunnen een wezenpensioen krijgen als zij studeren of invalide zijn. Zij moeten dat aantonen met het formulier Studie- of invaliditeitsverklaring wezen tussen 21 en 25 jaar. Als een wees is getrouwd of getrouwd is geweest, vervalt het recht op een wezenpensioen. 

Bonaire

Kaya General Carlos Manuel Piar #5, Bonaire
T +599 717 09 84
E info-bonaire@pensioenfonds-cn.com

Kantoor geopend van
08.30 – 12.00 uur
en van 13.00 – 16.00 uur

 

Sint Eustatius

Mazinga Square, Oranjestad, Sint Eustatius
T +599 318 32 18
M +599 416 68 60
E info-statia-saba@pensioenfonds-cn.com

Kantoor geopend van
08.00 – 12.00 uur

 

Saba

T +599 416 68 60
E info-statia-saba@pensioenfonds-cn.com

 

Volg-ons-op-facebook

Veel gestelde vragen

Moet ik mezelf aanmelden voor de pensioenregeling?

Hoe word ik geïnformeerd over mijn pensioen?

Ontvangt mijn partner automatisch nabestaandenpensioen?