in uw privéleven

Uw privésituatie heeft invloed op uw pensioen. Bij de volgende levensgebeurtenissen is het van belang dat u stilstaat bij de gevolgen voor uw pensioen.

  • Verhuizen
  • Trouwen
  • Kinderen
  • Scheiden
  • Overlijden

Verhuizen

Geef uw verhuizing altijd schriftelijk door aan PCN. Dan kunnen wij contact opnemen wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld voor het versturen van uw pensioenoverzicht of papieren om uw pensioen te laten ingaan. U kunt ook langs komen bij een van onze kantoren.

Trouwen

Gaat u trouwen voor uw AOV-gerechtigde leeftijd? Dan krijgt uw partner recht op nabestaandenpensioen wanneer u overlijdt. PCN ontvangt graag de trouwdatum en de gegevens van uw partner.

Kinderen

Als u een kind krijgt dan hoeft u dat niet te melden aan PCN. De geboorte van een kind heeft geen invloed op uw pensioen. Als u komt te overlijden kunnen uw kinderen, onder bepaalde voorwaarden, recht hebben op een wezenpensioen (link naar wezenpensioen). Als u komt te overlijden, moet dit gemeld worden bij PCN. PCN neemt daarna contact op met uw nabestaanden.

Scheiden

Als uw huwelijk eindigt, heeft uw ex-partner recht op het nabestaandenpensioen dat is opgebouwd tijdens het huwelijk. Dat heet ‘bijzonder nabestaandenpensioen’. Als u komt te overlijden ontvangt uw ex-partner het bijzonder nabestaandenpensioen.
Tijdens het huwelijk kunt u hierover bij de notaris ook andere afspraken maken.  Ook bij scheiding kunt u andere afspraken maken die worden opgenomen in het scheidingsconvenant. Meldt uw scheiding schriftelijk bij PCN. U moet daarbij de formeel gemaakte afspraken overleggen (het scheidingsconvenant).

Overlijden

Als u overlijdt moeten uw nabestaanden dit altijd schriftelijk doorgeven aan PCN. Meer hierover vindt u bij overlijden.

Bonaire

Kaya General Carlos Manuel Piar #5, Bonaire
T +599 717 09 84
E info-bonaire@pensioenfonds-cn.com

Kantoor geopend van
08.30 – 12.00 uur
en van 13.00 – 16.00 uur

 

Sint Eustatius

Mazinga Square, Oranjestad, Sint Eustatius
T +599 318 32 18
M +599 416 68 60
E info-statia-saba@pensioenfonds-cn.com

Kantoor geopend van
08.00 – 12.00 uur

 

Saba

T +599 416 68 60
E info-statia-saba@pensioenfonds-cn.com

 

Volg-ons-op-facebook

Veel gestelde vragen

Moet ik mezelf aanmelden voor de pensioenregeling?

Hoe word ik geïnformeerd over mijn pensioen?

Ontvangt mijn partner automatisch nabestaandenpensioen?