Pensioen van de overheid

De overheid zorgt voor een basisinkomen bij pensionering of arbeidsongeschiktheid. Daarnaast keert de overheid in sommige gevallen ook een uitkering uit aan uw gezin als u overlijdt.

Pensioen

De AOV is een basispensioen voor mensen die 65 jaar of ouder zijn die in Caribisch Nederland gewoond en/of gewerkt heeft, en wordt betaald door de Rijksdienst Caribisch Nederland. U ontvangt AOV zo lang u leeft. U lees hier meer over de AOV.

Uitkering na uw overlijden

Na uw overlijden ontvangen uw partner en/of kinderen mogelijk een uitkering van de overheid op basis van de Algemene weduwen- en wezenwet (AWW) De uitkering die uw partner ontvangt heet AWW-pensioen. Kinderen van 0 tot en met 14 jaar krijgen automatisch een wezenpensioen. Kinderen van 15 tot en met 24 jaar hebben recht op het wezenpensioen als zij invalide zijn, of als zij hun tijd geheel of grotendeels vullen met het volgen van onderwijs. De Rijksdienst Caribisch Nederland voert deze regeling uit. Niet iedereen ontvangt een AWW-uitkering. U moet namelijk aan bepaalde voorwaarden voldoen. U leest hier meer over de AWW.

Uitkering tijdens uw arbeidsongeschiktheid

Als u door ziekte arbeidsongeschikt raakt, heeft u maximaal twee jaar (ambtenaren maximaal vier jaar) recht op ziekengeld na de derde dag van de ziekmelding. De Rijksdienst Caribisch Nederland voert deze regeling uit. U leest hier meer over de Ziektenverzekering BES.

Bonaire

Kaya General Carlos Manuel Piar #5, Bonaire
T +599 717 09 84
E info-bonaire@pensioenfonds-cn.com

Kantoor geopend van
08.30 – 12.00 uur
en van 13.00 – 16.00 uur

 

Sint Eustatius

Mazinga Square, Oranjestad, Sint Eustatius
T +599 318 32 18
M +599 416 68 60
E info-statia-saba@pensioenfonds-cn.com

Kantoor geopend van
08.00 – 12.00 uur

 

Saba

T +599 416 68 60
E info-statia-saba@pensioenfonds-cn.com

 

Volg-ons-op-facebook

Veel gestelde vragen

Moet ik mezelf aanmelden voor de pensioenregeling?

Hoe word ik geïnformeerd over mijn pensioen?

Ontvangt mijn partner automatisch nabestaandenpensioen?